Vijetnamske rolnice

Video recepti su mi oduvek bili zanimljivi ali teško ih je snimati sam. Kada je Miljan rekao da bi voleo da radimo zajedno, da snimamo recepte, oduševila sam se.

Svaki mesec ćemo objaviti po jedan video. Nekad duži, nekad kraći. Recepti će biti sezonski i jednostavni. Baš kao i ove rolnice koje su savršene za druženje, za dane kada želite da jedete nešto lakše ili nešto malo drugačije.

Javite nam šta mislite, ako imate neki predlog ili želju, voleli bi da čujemo.Ako želite, možete se prijaviti na naš kanal 😉

Zimske vijetnamske rolnice

ŠargarepaCveklaCelerPrazilukDaikon rotkvaKukuruzAvokadoJabukaPečene semenke susamaSos:2 kašike soja sosa1 kašika susamovog ulja½ kašičice ribljeg sosa (fish sauce)Komadić svežeg đumbira, izrendan (opciono)Uz rolnice se odlično slaže i ovaj sos:3 kašike kikiriki putera1 čen belog luka (samleven)Sok od pola limunaSoVode se dodaje polako i meša se dok se ne dobije sos željen gustinePirinčani papir za rolnice (u Idei i onoj super prodavnici u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu ima da se kupi, javili su mi)→ Svo povrće iseckajte na štapiće.→ Pomešajte sve sastojke za sos.→ Pripremite sve što je potrebno za rolnice da vam bude na dohvat ruke. Umočite pirinčani papir u toplu vodu i ostavite ga da se natopi 20-30 sekundi. Prebacite ga na vlažnu i glatku površinu. Rolnicu napunite i umotajte.→ Jedite odmah jer rolnice nakon nekog vremena postanu gumenaste a povrće izgubi hrskavost.(verzija za štampu)Poslužiti uz sos.Prijatno.

17 Replies to “Vijetnamske rolnice”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: