Skonsi sa malinama/Nedelja zvana Radost

DPP_00487.jpgDPP_00487.jpg

Pravila sam branč u Radosti.Ovog puta, kao iskusnija, prilagodila sam meni svojim mogućnostima i tek mi je malkice ruka podrhtala kod pripreme prve činije granole. Posle su ruke same radile, opuštene. Znale su gde su noževi, gde kašike a gde plitki tanjiri. A to je značilo puno.Upoznala sam Ljilju od koje sam naučila šta znači držati sve stvari pod kontrolom u kuhinji. Ljilja me je oduševila. Ljilja je žena zmaj.

Bila sam srećna. Jako.Jer je došao i Vule da brančira. I moje društvance da me bodri.Jer sam dobila posebne ružice od Jelene, Ane i Marije.I šolju od Malog Iv. Čista predivnost.Jer se Ići svideo skon a Matiji krem sa kokosom.Jer je Mariška krala salatu iz Aninog tanjira.Jer su se tanjiri vraćali prazni.Jer sam konačno upoznala Zoku i Ivana.

Ljudi su ćaskali. Smejali su se. Radost se orila od raznih zvukova.Bilo je baš onako kako treba da izgleda branč jedne sunčane, junske nedelje.

Fotka –

My pans and pots

SKONSI SA MALINAMA

Skonse šaljem dragim

Foozdijima

 za Ajme, koliko nas je!

52 Replies to “Skonsi sa malinama/Nedelja zvana Radost”

  1. Ah Nevena… osvojila si me ovom kombinacijom s malinama. Nekako su mi tvoji deserti toliko nježni i romantični (to mi uvijek padne na pamet kad čitam recepte), možda zato što ih vezujem uz tvoje priče 🙂 U svakom slučaju, vrijedno isprobavanja.Ja se baš nadam da ću probati nešto tvoje na nekom ovakvom događanju, atmosfera mi divno djeluje 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: