Tapenade/Čorba od pečenog povrća/Drugačiji sleepover

DPP_00481.jpgDPP_00481.jpg

U subotu smo pravili sleepover. Prvi seoski.Nije bilo samo mesto novo i drugačije. Ne znam zašto, da li je koincidencija ili šta, ali svi su bili potpuno drugačiji.Valjda staloženi neki period godine.

Atmosfera je bila mirna, u vazduhu su strujali smeh i ljubav. Zajednica kao takva.Skuvali smo Zokinu čorbicu, ispekli siraste delicije i umešali hrskavu salatu.Svirali su Thievery Corporation i pucketala je vatra u kaminu.Nisam očekivala da će mi biti baš tako savršeno.

Ujutro, kao i uvek, Bobi i ja smo ustali prvi, Džesi poslednja.Hleb sa maslinama i jedan mali bez maslina za Miljančeta, su rasli dok smo seckali, ređali, kuvali…Sve je bilo kao i inače, samo je hleb pečen na kamenu i vatra je gorela u kaminu.Neverovatno koliko sitnice mogu da podignu stvari na neki sasvim novi nivo…

Posle smo izašli napolje na hladni, oštri vazduh, sređivali dvorište, pili kafu, za ručak jeli Grenadir Marš i Nasuvo sa makom. Jeli neuspele šnenokle i gledali “Paradu” na Tv-u.Kako kaže Murakami:”Ako u svetu nema ljubavi, sve je iluzija i imitacija.”Baš.

Zokina čorbica sa grilovanim povrćem je jedna od najlepših čorba koje sam ikad probala. Svi su bili oduševljeni, pogotovo Džesi.Recept je ovde. Jedina promena je bila ta što nismo koristili ruzmarin i seme anisa. I paprike smo pekli zajedno sa svim povrćem na gril programu u rerni, nismo ih ljuštili.Tapenadu, namaz od maslina i kapara, sam pravila po Marinom receptu, bila je odlična, reska i osvežavajuća. Punog ukusa i savršena za doručak, za užinu uz malo hladnog, belog vina ili predjelo. Ovde je recept, samo sam izostavila bosiljak.Prijatno!

53 Replies to “Tapenade/Čorba od pečenog povrća/Drugačiji sleepover”

  1. E baš bi mogla, da je probamo u originalu. Nama su neki začini falili:(Tu tanku daščicu sam dobila uz kamen za pečenje pice. Odma je dobila još jednu namenu:)A kruškasta, znam, ta je stara 100 godina i ko zna gde je kupljena:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: