Kuskus salata sa nanom/ Prva prolećna subota

MG_6892.jpgMG_6892.jpg

Leon je došao na doručak/užinu. Posle njega i Peđa. Baš volim što su poranili. Rudi je oduševljen jer Leon je njegov drugar. A i Leon je srećan, Ruda stalno skače i liže mu ruke. I Simka se gura, hoće i ona da bude u centru dešavanja.Ispostavilo se da je i Peđa došao na doručak. Napravila sam mu tost, premazala sa belim lukom i dodala rotkvice dok se kuvala kafa. Divno je mirisala kuća. A u dvorištu je mirisalo proleće. Zvanično smo otvorili sezonu, počelo je uživanje u dvorištu.
Onda je Leka otišao kod bake a mi prionuli na posao. Otvorili smo bocu rashlađenog rozea, napravili akcioni plan. Vojke priprema lignje, ja kuskus salatu i punjenje za lignjune.
Peđa, klasika, izgubio se iz kuhinje, on će da asistira kad krene roštiljanje. Srdi je sve dozvoljeno, pije kafu u dvorištu.
Vojke je doneo neku dobru muziku, odlično se slaže uz roze i proleće. Iz nekog razloga, uz raspoloženje izdvaja se ova pesma.
Čekamo Miljana da dođe sa posla i donese još jedan roze.
Uveče idemo na žurku, na tvrđavu.
Život je dobar.

Lignje sam punila rendanim edamerom (u principu može svaki tvrdi sir koji se lepo rasteže i čiji ukus nije prejak kako ne bi nadvladao ukus lignji). U njega sam dodala sitno seckani sušeni paradajz (u ulju) i beli luk. Zatvorili čačkalicom da sir ne iscuri i spremno je za pečenje. Beli luk nije nephodan, mi ga svi jako volimo. To veče smo saznali da ga ne vole baš svi i da je bolje ga ne jesti dan kada se izlazi:)

Danas sam saznala za kuvarigrice: ajme, koliko nas je! kod Pamele na blogu Charmpam cakes i da je tema meseca nana. Kuskus salata će se odlično uklopiti u zadatak.

[kindred-recipe id=”1543″ title=”Kuskus salata sa nanom”]

26 Replies to “Kuskus salata sa nanom/ Prva prolećna subota”

 1. Baš ste uživali!A sad uživam i ja.Fotke su dinamične i odlične(gle,rima).Genijalna mi je ona gde je Miljan iza viljuške:)Klopa je baš prolećna.Divno sto je kliznuo jos jedan roze pre žurke i divno je što je ŽIVOT DOBAR.Ti ga činiš još boljim.

  Like

 2. i ja ga dugo nisam volela al sada mi počeo prijati…još kada je rashlađen dobro, pogotovo. svako malo dam šansu stvarima koje nisam pre volela i nekad se iznenadim, a nekad, kao sa lubenicom, nikako da uspostavim odnos:) mozda ste ti i roze u istom fazonu:):)

  Like

 3. Hvala Dubravka!!!Baš mi je drago da ti se sviđa. Nekad imam krizu što se tiče style-a jer nemam iskustva u pisanju i jako sam srećna kada dobijem pozitivan komentar. Hvala na ohrabenju:)

  Like

 4. …naprosto sam oduševljena pričom uz recept u postovima… prekrasan blog…prekrasne fotografije…:)…kuskus salata je odlična, tako ju i ja radim…samo ne stavljam nanu (pretpostavljam da je to menta)…nego dodajem bosiljak, kadulju ili medvjeđi luk (srijemuš) ako ga imam… srijemuš ima okus češnjaka (bijelog luka) ali nema miris nakon što ga se pojede, stoga, oni koji ga vole slobodno jedite, nakon jela možete čak i izaći… :)))) …lijep pozdrav…:)))

  Like

 5. moj najdraži se zove Peđa ❤ Odmah na početku priče sam se nasmijala onako kako se smiješ kad si blentavo zaljubljen 🙂 a kažu da zaljubljenost traje 5 minuta. Bome…meni već 3 godine rade leptirići u želucu 🙂

  Lijepo si nahranila društvance! Bravo 🙂 Život zaista je dobar. Šaljem ti velike pozdrave iz Zadra 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: