NeXt Smoothie poziv proleću

BlogNext_smoothie-14.jpgBlogNext_smoothie-6

Još onomad u novembru kada je bilo ono divno sunčano vreme, znala sam da nas čeka duga, duga zima. Jer u novembru, zna se, treba da je hladno, gadno i da pada kiša. Pa onda ide hladno i sneg. Pa opet hladno i vlažno. I na kraju sine proleće baš kad i treba. Tačno sam znala da ćemo skupo da platimo to uživanje u novembru 🙂

Nisam od onih što se žale na vreme. Nije mi zima lepa samo kada pada sneg. Ili  proleće samo kad sija sunce. Prihvatam sve! Ali mom telu poprilično smetaju ove nagle meteo promene. Za sve ove godine stvorili smo svoj ritam i kada počne mart, počne i moja potreba za šarenim, laganim, bržim obrocima. A za sutra najavljuju sneg !? I sad da se vratim u zimski mod? Nema teorije!

Next_smoothie-12

Uveliko u devetom mesecu trudnoće, doručak i užina su mi najvažniji. Kada ne počnem dan kako treba, sve mi se poremeti. To kako treba kod mene znači nešto lagano, hrskavo. Može i slatko i slano.  A zbog toga što je tako, užinu ne smem da preskočim jer padam u nesvest do ručka. A nije ni dobro praviti prevelike razmake između obroka. Zato su mi smutiji super rešenje i za doručak i za užinu.

U saradnji sa ekipom neXt Smoothie osmislila sam dve varijante. Jednu jaču, za doručak i jednu idealnu za poneti ili na brzinu smutiti.

Njihov žuti smoothie, sa mangom, bananom, jabukom, narandžom, limunom i marakujom mi je omiljeni i palo mi je na pamet kako bi bilo super da ga pomešam sa nekim povrćem. Dodala sam slatki krompir i tikvicu! Sjajna kombinacija. Obogatila sam ga granolom bez žitarica, listićima kokosa i izdancima graška. Zvuči ludo ali je mnogo ukusno!

Nadam se da ćete probati 🙂

BlogNext_smoothie-5

Next smoothie sa batatom i tikvicama

1 flašica Next smoothie sa mangom, bananom, jabukom, naradžom, limunom i marakujom

200g batata

1/2 tikvice

1 šaka listića kokosa

Izdanci graška

Semenke konoplje

Granola:

1 šolje sirovog badema

1 šolja sirovog lešnika

1/4 šolje semenki integralnog susama

1/4 šolje  sirovog suncokreta

3 kašike čia semenki

¼ šolje sirupa od pirinča (ili meda)

3 kašike kokosovog ulja

2 kašike semenki konoplje (nakon pečenje)

2 kašike konopljinog proteina (nakon pečenja)

Rernu ugrejte na 165°C.

Badem i lešnike  usitnite na krupnije komade. Prebacite ih u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Dodajte ostale suve sastojke i dobro izmešajte. Prelijte pirinčanim sirupom i kokosovim uljem i ponovo dobro izmešajte. Pecite oko 20-25 minuta i obavezno promešajte granolu barem dva puta u toku pečenja.

Kada je granola pečena, izvadite iz rerne i dodajte semenke konoplje i konopljin protein. Izmešajte i ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego je prebacite u staklenu teglu.

Batat i tikvicu skuvajte na pari. Ostavite da se u potpunosti ohladi. (Možete da skuvate veću količinu i kada se ohladi iseckate na kockice i zamrznete. Tako sledeći put možete imati već sve spremno.)

U blender ubacite Next smoothie, batat i tikvicu. Dobro izmiksajte. Prespite u dublji tanjir.

Ukrasite granolom, kokosom i izdancima graška.

One Reply to “NeXt Smoothie poziv proleću”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: