Kad se neko nečem dobrom nada

DPP_00418.jpg

Vule se zove Vuk. Malo je i vuk samotnjak.

Veseljak i pozitivac u duši s jedne strane, povukao od naših Poljaka ono najveselije. S druge strane, gorštak iz Crne Gore, samuje, zna da čita knjigu satima, bilo gde, potpuno odsečen  od celog sveta. Sam je sebi dobro društvo.
Vule ne pita puno. Živi u sadašnjosti i tako i priča sa tobom. Šta misliš, voliš i želiš da pričaš baš tada kada si sa njim, pričaš. Tako i on sa tobom.  Nikad ne postavlja suvišna pitanja. Radoznalost, nula poena. A još manje voli da se njemu postavljaju takva pitanja.
Moja sušta suprotnost. Ja se, naravno, uopšte ne obazirem na gorštaka. Kod mene hara vesela Poljakinja i bučna Ličanka. Za njega uvek imam spremno 1000 zašto. I zahtevam 1000 zato. Najčešće ne dobijem ono šta želim. Budu to suvi i šturi odgovori. Al ja iz njih izvučem maksimum pa na kraju sklopim priču. I tako oduvek.

Nekako s godinama taj gorštak se povukao preda mnom, popustio, pa onaj veseli Poljak sve češće dominira.On mi šalje fotografije interesantne hrane koju jede, konsultuje se sa mnom oko raznih bitnih, nekad i nebitnih stvari. Donosi suvenire sa putovanja. Kupuje žute duboke starke, lude haljine i majice, najsavršenije sandale/japanke, baš onakve kakve sam sanjala.Kupi avionsku kartu da dođem kod njega.I ja odem 🙂

Topli sendvič sa pestom od sremuša
U Hong Kongu ima toliko dobre i neobične hrane da čovek ne zna šta da prvo da proba. Ali nema dobrog hleba. A kad nema dobrog hleba, nema ni dobrih sendviča. Ni toplih ni hladnih. A to ume baš da nedostaje.
Ovo je ujedno i moja ulaznica za blogoigricu Ajme, koliko nas je!
 
Feta sir
Mleko
Edamer (izrendan)
Puter
Šeri paradajz
Masline
→ Izgnječiti feta sir i dodati vrlo malo mleka, tek toliko da se dobije kremastija konzistencija.
→ Dva parčeta hleba (najbolje domaći hleb poput ćabate) namazati sa puterom samo sa jedne strane.
→ Sa druge strane namazati feta sir, pesto od sremuša i poređati u debljem sloju izrendani edamer. Preklopiti sa drugim parčetom hleba tako da strana sa puterom bude od gore.
→ Zagrejati tiganj na srednje jakoj vatri pa neposredno pred stavljanje sendviča, smanjiti temperaturu na srednje nižu.
→ Peći sendvič sa jedne i druge strane dok se sir ne rastopi a hleb dobije hrskavu koricu.
→ Preseći na pola i služiti toplo uz šeri paradajz i masline.
Ukoliko vam hleb počne prebrzo da se rumeni u odnosu na topljenje sira, povremeno sklonite tiganj sa ringle na minut, pa ponovo vratite na ringlu.
 
 
Uživajte, sledeće javljanje će biti sa drugog kontinenta:)

“Pravila su uvek tako stara,zašto moram njima da se klanjam?Nije važno, pričaj mi o sreći,nešto lepo kao čokolada.Ovaj put je porodično stablo,mali prostor koji tako volim.Sve je spremno, to je moja snaga,nežni ljudi različitih strana.Kad se neko nečem dobro nada

37 Replies to “Kad se neko nečem dobrom nada”

  1. Vule je car! A ti prava sretnica što ga imaš…dobro, nije ni on loše prošo;)…Želim vam da se ludo provedete i da upijaš sve što vidiš! Sendvič je čista fantazija;)

    Like

  2. Tako volim da citam tvoje price! Tako nepretenciozne, tako jednostavne i tako pune duse! Znaci ima i poljska linija kod tebe! Pa kad ce neki lepi poljski recept? Imam dva kuvara, jedan samo sa receptima za cheese cake (samo da se zna odakle je cheese cake), a jos uvek tiho patim za krofnama (poncki) koje Poljaci prave pred Uskrsnji post…Tebi srecan put i fin provod, a kad se vratis cekamo nove price!

    Like

  3. :)Hvala ti:)Da, moji baka i deda sa tatine strane su Poljaci tako da sam kroz detinjstvo svašta jela što je napravljeno na poljski način. Moram da priznam da nisam baš bila oduševljena hranom ni bakinom, a ni kada sam bila u Poljskoj ali ima nešto što će da se prenosi sa kolena na koleno i to će da bude na blogu, narafski:)

    Nisam nikad probala te poncki:) Bas ću pogledati šta je u pitanju.

    Like

  4. Jeste, baš je kul al onako prirodno, bez truda:) Nije što je moj brat:):):)Pesto je veliko iznenađenje koliko je ukusan. Ana je pravila sa orasima i pekorinom a ja sam imala parmezan i bademe pa sam to iskoristila. Idealno za iskoristiti sremuš kojeg nema dugo na pijaci.

    Like

  5. ma burazer ti je pravi, nema sta, vidi se to sve iz tvojih pricica 😉 znaci putujes? jeeeeee!!!! posalji kartolinu, makar i virtualnu 😉

    sretan put, i kako bi kod nas u primorju rekli, mirno more =)))

    sendvic izgleda odlicno, a pesto cu sigurno isprobati..

    Like

  6. Veliki pozdrav i tebi i Vuletu, odlični ste ! Divno ispričana priča, a sigurno je i divno putovanje, odličan provod ti želim i da nam se vratiš puna lijepih dojmova ! I krasne hrane kao što su ovi sendviči, super izgledaju !!

    Like

  7. Draga Nevena!Hvala ti za komentar, tako da sam i ja nasla tvoj blog! Bas su ti super recepti, a ime je super 🙂 Ovo moram da isprobam, ubozavam Pesto a moji roditelji stalno donose nasu sunku, tako da imam prilike!

    Puno PozdravaSara

    Like

Leave a comment