Garden_mix_sok-3

Udružila sam se sa ekipom iz Mg Mivele i današnji post je mali podsetnik na dragoceni prirodni mineral Magnezijum :)

Znam da ga smetnem s uma. Uvek se vodim time da unosim većinu stvari koju su mi potrebne kroz hranu. Jedem puno povrća i raznovrsno se hranim, redovno klopam sve namirnice bogate magnezijumom (sirovi spanać, banane, avokado, skuša, bademi, crna čokolada, pasulj…) ali svejedno ne mogu da kažem da sam 100% sigurna da ga unosim dovoljno. A plus nisam ljubitelj uzimanja suplemenata. Zato mi se sviđa što 1l Mg Mivela sigurno zadovoljava dnevnu potrebu za magnezijumom.

Garden_mix_sok

Kažu da većina populacije ima manjak magnezijuma u organizmu. Pre tri godine sam imala povišen pritisak. To je bio šok za mene jer sam smatrala da sam još uvek mlada za te boljke ali stres i tadašnji način života je uticao da moje telo uključi alarm. Da se vratim u stanje da osluškujem telo i signale koje mi šalje. Tako sam počela da vodim računa šta, koliko jedem i pijem a bogami i o čemu razmišljam. U to vreme sam počela i više da čitam o važnosti minerala u svakodnevnom životu i da gledam da pravim pametne izbore bez da se opterećujem.

Svako ima svoju slabu tačku, tamo gde stres, šok, tuga i druga osećanja najviše ostavljaju trag. Kod mene je to stomak :) Čim osetim da me želudac nešto opominje, znam da sam skrivila. Ili sam se nervirala ili stresirala, svakako sam se na kratko prepustila negativnim emocijama. Razmislim o čemu je reč i odmah gledam da pojačam unos elemenata koji će mi pomoći da što brže saniram štetu :)

Osim hipertenzije, problema sa varenjem, nedostatak magnezijuma utiče na nervozu, izražen PMS, nesanicu, bol u mišićima, promenu ponašanja, bezvoljnost i još dosta simptoma koje pripisujemo promeni vremena, stresu… A sasvim moguće da nam jedna flaša vode može olakšati situaciju :)

Garden_mix_sok-4

Ja baš volim da pijem vodu. Nisam fan sokova i drugih slatkastih napitaka osim ako nisu sveže ceđeni. Recept za prirodni napitak preporučuje Dr Gifing i meni super dođe u toku dana da se restartujem. Pogotovo u ovim mesecima dok još uvek nema izobilja svežeg voća. Mnogo volim kombinaciju šargarepe i đumbira.

Garden mix:

150g šargarepe

10g đumbira

20g celera

Sok od jednog limuna

250 ml Mg Mivela vode

Stevia po potrebi

Svo povrće stavite u sokovnik i iscedite. U čašu sa isceđenim sokom dodajte limunov sok i Mg Mivela vodu. Zasladite steviom ukoliko želite da bude slatkasto.

Delove od povrća, iz kojih je sokovnik iscedio sok, sam propržila sa malo belog i crnog luka. Dodala sam i mlevene paprike i malo peršuna. Posle sam sve prebacila u teglicu i zalila maslinovim uljem. Koristim za čorbe i jela umesto suvog začina od povrća.

Garden_mix_sok-2

 

One thought on “Garden mix by Mg Mivela & Dr Gifing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.